Unt de cacao

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Unt de cacao

Unt de cacao

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

28,80 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Unt de cacao pur, dezodorizat (Deodorised Cocoa Butter).


Untul de cacao se obtine din boabele de cacao (imaginile 1,2), care sunt lasate la fermentat (3), apoi sunt torefiate (4), li se indeparteaza cojile (5), se maruntesc (6) si rasnesc. In aceasta faza, ceea ce rezulta din rasnirea boabelor de cacao se numeste masa de cacao sau lichior de cacao (imaginea 7) si contine intre 54 – 58% unt de cacao. In procesul de rasnire untul de cacao se topeste iar boabele devin o pasta (de aici denumirea de lichior de cacao) care devine solida la temperatura camerei. Aspectul acesteia aminteste de ciocolata bruta si are un miros puternic, caracteristic de ciocolata. In faza urmatoare lichiorul de cacao este presat pentru a se separa untul de cacao (8) de pudra de cacao (9). Ulterior acest unt de cacao este dezodorizat pentru a i se diminua mirosul puternic.




INCI: Theobroma Cacao Seed Butter


Proprietati si indicatii:


Este un excelent hidratant; este solid la temperatura camerei dar se topeste  rapid in contact cu pielea (datorita temperaturii de topire, mai joasa decat temperatura corpului). Datorita acestei insusiri este deseori folosit in balsamuri de buze si creme.

Are proprietati emoliente deosebite, lasand pielea neteda, moale si catifelata

Contine vitamina E (Tocopherol), fitosteroli si polifenoli, constituenti care fac din untul de cacao un ingredient cosmetic cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si de protectie fata de factorii agresivi de mediu

Datorita acidului oleic din compozitie este usor absorbit in piele, mentinandu-i hidratarea si ajutand la reinnoirea celulara

Prin continutului ridicat de acid stearic (cca 34%) untul de cacao favorizeaza retentia apei in piele, mentinand elasticitatea pielii si contribuind la refacerea filmului hidrolipidic

Imbunatateste capacitatea de a se intinde pe piele a produselor cosmetice in cadrul carora este incorporat

Ajuta la stabilizarea emulsiilor si la ajustarea vascozitatii produselor cosmetice

Este una dintre cele mai stabile grasimi vegetale


Utilizare:

O gama larga de produse de ingrijire corporala, incluzand unturi de corp si produse de ingrijire a buzelor

Untul de cacao se utilizeaza pe scara larga in produsele care ajuta la prevenirea aparitiei vergeturilor

Este nelipsit din formulele de cosmetice naturale, aducand emolienta, conditionare, textura si calitati hidratante deosebite oricarui produs cosmetic natural in care este folosit

Se utilizeaza pe scara din ce in ce mai larga in produsele de intretinere a parului, in special in tratamentele cosmetice si balsamuri de par

Untul de cacao este solid si se topeste la o temperatura de cca 33°C

Folosit in sapunuri le confera acestora duritate si emolienta; dozaj recomandat: 5-10% din cantitatea totala de uleiuri.