Unt de cacao nerafinat, pur, prima presa, natural (nedezodorizat)

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Unt de cacao nerafinat, pur, prima presa, natural (nedezodorizat) 125g
  • Unt de cacao nerafinat, pur, prima presa, natural (nedezodorizat) 125g

UNT de CACAO nerafinat, pur, prima presa, natural (nedezodorizat)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

18,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

UNT de CACAO nerafinat, obtinut in urma primei presari a masei de cacao.


Untul de cacao astfel obtinut este apoi filtrat, fara a mai fi supus procesului de dezodorizare (Pure Prime Pressed Natural Cocoa Butter). Are un miros puternic de cacao/ciocolata. Pe tot parcursul procesului de productie nu sunt utilizati solventi sau alti aditivi. Fara conservanti. 


Acest unt de cacao este obtinut intr-o companie bazata pe o traditie de familie, cu peste 75 de ani de experienta in domeniul prelucrarii si procesarii boabelor de cacao.


Untul de cacao se obtine din boabele de cacao (imaginile 1,2), care sunt lasate la fermentat (3), apoi sunt torefiate (4), li se indeparteaza cojile (5), se maruntesc (6) si rasnesc. In aceasta faza, ceea ce rezulta din rasnirea boabelor de cacao se numeste masa de cacao sau lichior de cacao (imaginea 7) si contine intre 54 – 58% unt de cacao. In procesul de rasnire untul de cacao se topeste iar boabele devin o pasta (de aici denumirea de lichior de cacao) care devine solida la temperatura camerei. Aspectul acesteia aminteste de ciocolata bruta si are un miros puternic, caracteristic de ciocolata. In faza urmatoare lichiorul de cacao este presat pentru a se separa untul de cacao (8) de pudra de cacao (9).


de la boabele de cacao la untul de cacao


INCI: Theobroma Cacao Seed Butter


Ingredient cosmetic & food grade.


Varianta de 125g este ambalata retail, in forma unui "massage bar", ce poate fi utilizat direct pe piele (vezi foto).


fruct de cacao


Compozitia de acizi grasi:
Acid palmitic: 23-30%
Acid stearic: 30-37%
Acid oleic: 31-39%
Acid linoleic: 1,5-4,5%


Steroli:
140-210mg/100g din care:

Campesterol: intre 7-11%
Stigmaesterol: intre 22-32%
β-Sitosterol: intre 55-70%


Tocoferoli:
13-26mg/100g din care:

α-Tocopherol: intre 5-8%
γ-Tocopherol: intre 84-94%
δ-Tocopherol: intre 2-7% 


Proprietatile si indicatiile UNTULUI de CACAO:


Este un excelent hidratant; este solid la temperatura camerei dar se topeste rapid in contact cu pielea (datorita temperaturii de topire, mai joasa decat temperatura corpului). Datorita acestei insusiri este deseori folosit in balsamuri de buze si creme.


Are proprietati emoliente deosebite, lasand pielea neteda, moale si catifelata


Contine vitamina E (Tocopherol), fitosteroli si polifenoli, constituenti care fac din untul de cacao un ingredient cosmetic cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si de protectie fata de factorii agresivi de mediu


Datorita acidului oleic din compozitie este usor absorbit in piele, mentinandu-i hidratarea si ajutand la reinnoirea celulara


Prin continutul ridicat de acid stearic (cca 34%) untul de cacao favorizeaza retentia apei in piele, mentinand elasticitatea pielii si contribuind la refacerea filmului hidrolipidic


Imbunatateste capacitatea de a se intinde pe piele a produselor cosmetice in cadrul carora este incorporat


Ajuta la stabilizarea emulsiilor si la ajustarea vascozitatii produselor cosmetice


Este una dintre cele mai stabile grasimi vegetale


Utilizarile UNTULUI de CACAO:


O gama larga de produse de ingrijire corporala, incluzand unturi de corp si produse de ingrijire a buzelor


Untul de cacao se utilizeaza pe scara larga in produsele care ajuta la prevenirea aparitiei vergeturilor


Este nelipsit din formulele de cosmetice naturale, aducand emolienta, conditionare, textura si calitati hidratante deosebite oricarui produs cosmetic natural in care este folosit


Se utilizeaza pe scara din ce in ce mai larga in produsele de intretinere a parului, in special in tratamentele cosmetice si balsamuri de par


Untul de cacao este solid si se topeste la o temperatura de cca 32-34°C


Folosit in sapunuri le confera acestora duritate si emolienta; dozaj recomandat: 5-10% din cantitatea totala de uleiuri.