Unt de shea (karité) nerafinat, presat la rece

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Unt de shea (karité) nerafinat, presat la rece
  • Unt de shea (karité) nerafinat, presat la rece
  • Unt de shea (karité) nerafinat, presat la rece

Unt de shea nerafinat, presat la rece

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

17,80 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Untul de shea nerafinat: prietenul la nevoie se cunoaste!


Ai scapat de arsita verii, dar acum frigul vine cu alte incercari pentru pielea ta.


Odata cu frigul, umiditatea atmosferica variaza semnificativ, favorizand pierderea de apa din epiderm. In plus, secretia acelor lipide indispensabile care asigura plasticitatea epidermului si alcatuiesc bariera de protectie a pielii scade si ea. O combinatie de factori care duc la deshidratarea si degresarea pielii, de unde o piele care “strange”, ustura si se irita usor.


Remediul: untul de shea nerafinat, un cocktail natural de lipide esentiale, antioxidanti si substante active naturale care ajuta la refacerea barierii pielii, la restabilirea echilibrului hidro-lipidic cutanat si la netezirea ridurilor fine. Se poate folosi ca atare, direct pe piele, sau poate fi inclus in compozitii cosmetice.


Rezultatul: o piele neteda, catifelata si hidratata! Adio, frig, adio uscaciune!


Date tehnice:


Acest unt de shea este obtinut prin presare la rece, utilizandu-se procedee moderne. 


Produsul rezultat îşi păstrează neafectat întregul conţinut de acizi graşi şi constituenţi activi precum şi culoarea şi mirosul specific. Este fin, cremos şi are o textură total diferită de cea a untului de shea rafinat. Este mai moale, se întinde mult mai uşor şi chiar dacă este folosit în cantitate mai mare odată, nu devine uleios ci îşi păstrează textura cremoasă. 


Desi patrunde surprinzator de repede in piele este un filmogen de exceptie, creeaza la nivelul pielii o bariera de protectie ce pastreaza pielea hidratata si fina, redandu-i supletea si elasticitatea fara a lasa o pelicula grasa sau uleioasa.


INCI: Butyrospermum parkii butter*                              
*) Unt de shea certificat ecologic de catre producator, obtinut prin presare la rece din miezul nucilor de shea.


Produs in U.E. din nuci de shea originare din Burkina Faso


Modalitate de ambalare: vrac, in recipiente tip caserola/galetusa.


Untul de Shea (Karité) este un ingredient pretios utilizat in produsele cosmetice naturale. Calitatile sale speciale il fac deosebit de cautat atat in zonele de provenienta (Africa Centrala si de Vest) cat si in cele mai pretentioase saloane de înfrumuseţare din intreaga lume. In Africa, tinutul lui de provenienta, este utilizat in mod traditional pentru proprietăţile sale de hidratare, de protectie si conditionare a pielii si a părului afectate sau deteriorate de soare, vant si alti factori externi. 


Untul de shea este produs de arborele de Karité, un arbore ce creste in mod spontan in savana africana avand o durata de viata de pana la 3 secole. Incepe sa produca fructe dupa 15 ani, ajunge la maturitate in jurul varstei de 25-30 ani iar perioada de maxima productivitate este intre 50-100 ani, ceea ce constituie principalul inconvenient in cultivarea sa.


Acest arbore produce fructe asemanatoare cu fructul de avocado, dar mai mici. Pentru obtinerea untului de shea pulpa fructelor este inlaturata iar nucile sunt sparte si zdrobite. Pasta obtinuta este supusa unui proces de purificare prin metode traditionale, dupa retete perfectionate de familiile de producatori de-a lungul mai multor generatii. Untul de shea astfel purificat are o consistenta cremoasa si o culoare galbuie.


Compozitia untului de shea cuprinde cinci principali acizi grasi: palmitic, stearic, oleic, linoleic si arahidic. Dintre acestia predominanti sunt acidul  stearic si acidul oleic. Proportia relativa dintre acesti doi acizi grasi confera consistenta untului de shea. Continutul ridicat de acid stearic da o consistenta mai solida, in timp ce procentul de acid oleic determina cat de moale este untul de shea in functie de variatiile de temperatura.


Proprietati si indicatii:


Se foloseste pentru a proteja pielea si parul de factorii externi, de soare si de radiatiile UV si pentru a elimina iritatiile superficiale ale pielii. In medicina traditionala a diferitelor culturi din Africa este folosit impotriva dermatitei, dermatozelor, eczemelor.


Aceste calitati se datoreaza compozitiei sale particulare formata din:




  • acizi grasi (dintre care predomina acidul oleic, stearic si linoleic) carora untul de shea le datoreaza proprietatile sale speciale: acelea de a pastra hidratarea pielii formand la suprafata acesteia un film protector, de a catifela si a mentine elasticitatea pielii, diminuand inflamatiile si iritatiile




  • un procent semnificativ (intre 4% si 9%) de compusi nesaponificabili.




Acestia sunt componente ale grasimilor si uleiurilor care in contact cu hidroxidul de sodiu nu isi schimba compozitia (nu formeaza sapun) si isi pastreaza proprietatile nutritive si de hidratare. In cazul untului de shea acestea constau in:




  • fitosteroli, dintre care cel mai important acidul cinamic care actioneaza ca factor de protectie UV natural  si care  face ca untul de shea sa reduca iritatiile si roseata pielii cauzate de expunerea la soare




  • polifenoli, dintre care cei mai importanti sunt tocoferolii (vitamina E naturala) care au actiune anti-inflamatoare si calmanta asupra pielii, ajuta la mentinerea elasticitatii acesteia si care actioneaza ca antioxidanti naturali pentru piele si in acelasi timp protejeaza untul in sine de oxidare (rancezire)




  • alantoina, desi prezenta in cantitati mici, aceasta componenta il face sa protejeze pielea de factorii externi si sa contribuie la regenerarea pielii si cicatrizarea ranilor




Culoare: galben pal


Textura: fina, cremoasa 
Miros: specific


A se folosi preferabil inainte de: 31.08.2018