Acid malic

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

7,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Acidul malic este un acid organic ce se gaseste in mod natural in mere si pere. Acesta face parte din grupa acizilor de fructe (denumiti si alfa-hidroxi-acizilor AHA), o clasa de acizi naturali folosita in mod curent in produsele de ingrijre a pielii. De altfel, si corpul uman produce in mod natural acid malic in procesul de transformare a zaharurilor in energie.


INCI: Malic Acid


Alfa-hidroxi-acizii (AHA) sau acizii de fructe reprezinta o grupa de substante naturale cu multiple beneficii in cosmetica, in mod special pentru tenul acneic sau doar incarcat de impuritati, ce actioneaza in principal prin mai multe mecanisme de actiune:
- au actiune exfolianta (dizolva desmozomii, legaturile proteice ce tin celulele moarte legate de suprafata pielii)
- au actiune umectanta si hidratanta (atrag si mentin apa in piele)
- stimuleaza sinteza colagenului promovand regenerarea in profunzime a tesutului cutanat
- accelereaza ritmul de reinnoire a pielii


Datorita proprietatilor descrise mai sus, acizii de fructe sunt deseori utilizati pentru prevenirea imbatranirii pielii sau in acnee. Avand insa o natura acida, acizii de fructe pot provoca iritatii ale pielii. Acidul malic insa este un acid de fructe mai bland ca alti AHA (spre ex. acidul citric sau acidul tartric), si poate fi folosit singur sau in combinatie cu alti acizi de fructe.


Proprietati
Ca toti acizii de fructe, acidul malic ajuta la:
- hidratarea pielii
- exfolierea pielii moarte si accelerarea ritmului de innoire a epidermului
- diminuarea melasmei si a petelor hiperpigmentare
- obtinerea unui ten mai luminos si mai uniform
- ingrijirea leziunilor acneice si a cicatricilor generate de acnee
- imbunatatirea aspectului si tonusului general al pielii
- diminuarea si netezirea ridurilor


Utilizare:
- ca ingredient hidratant si umectant in toate tipurile de produse cosmetice
- in produse cheratolitice si de exfoliere
- in produse de ingrijire a pielii acneice
- in produse antipigmentare
- in produse antiaging, singur sau impreuna cu alti acizi de fructe


Forma de prezentare: pudra alba, fina.


Dozaj recomandat: 2 - 5%.
In emulsii se adauga doar in faza de racire, dupa ce in prealabil a fost dizolvat intr-o cantitate egala de apa distilata (a carei cantitate se scade initial din faza apoasa).
Conform legislatiei europene in vigoare, conventratia totala de acizi de fructe intr-un produs cosmetic nu trebuie sa depaseasca 10%, iar pH-ul produsului nu trebuie sa fie mai mic de 3,5.


Date de siguranta:
Uz extern!
A se evita contactul cu ochii!
A nu se lasa la indemana copiilor!


Bibliografie selectiva:


Kornhauser A, Coelho S, Hearing V. Applications of hydroxy acids: classification, mechanisms, and photoactivity. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2010;3:135-142.
Wang X. A theory for the mechanism of action of the alpha-hydroxy acids applied to the skin. Med Hypotheses. 1999;53(5):380-382.