AHA Acizi de fructe

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

17,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

AHA Acizi de fructe – Activ cosmetic destinat reinnoirii celulare a epidermului.


Acizii de fructe exercita asupra pielii un efect de peeling, indepartand celulele moarte de la suprafata epidermului si stimuland celulele aflate in stratul bazal sa se multiplice si sa genereze un strat cutanat  reinoit. In cadrul acestui proces ridurile sunt diminuate, tenul este uniformizat si iluminat, iar petele pigmentare si asperitatile pielii sunt estompate.


INCI: Citrus Medica Limonum Juice, Mangifera Indica Extract, Passiflora Edulis Fruit Extract, Lactic acid, Glycolic Acid, Citric Acid.


Compozitie:



  • Suc de lamaie concentrat: 10-20%

  • Suc de mango concentrat: 5-10%

  • Suc de maracuja concentrat: 5-15%

  • cid lactic, acid glicolic, acid citric


Continut in alfa-hidroxi-acizi: acid lactic (31%), acid glicolic 13%, acid citric 3,6%.


Solubilitate: solubil in apa, insolubil in ulei


pH: 1,5 – 2,5


Proprietati


Termenul AHA desemneaza acizii alfa hidroxilici (din engleza Alpha Hydroxy Acides). Acestia sunt acizi carboxilici obtinuti in principal din zaharuri de fructe. Principalii AHA sunt acidul malic, glicolic, citric, lactic si tartric. Cei mai utilizati in cosmetica sunt acidul lactic si acidul glicolic, acestia avand o caracteristica speciala, aceea de a dizolva stratul de keratina de la suprafata epidermului si de a patrunde in straturile profunde ale pielii pana la nivelul dermului, acolo unde stimuleaza productia de colagen, elastina si glucozaminoglicani. Prin acest mecanism, acizii de fructe reusesc sa genereze „o piele noua” la suprafata si, in acelasi timp, contribuie la fermizarea tesutului conjunctiv care o sustine din interior. Genereaza, asadar, o piele noua ferma dar si elastica in acelasi timp.


Ce poate face produsul AHA – Acizi de fructe asupra pielii si parului Dvs.:



  • exercita actiune cheratolitica asupra stratului cornos al epidermului; acizi AHA „topesc”desmozomii, legaturile proteice dintre celulele stratului cornos si astfel acestea se desprind si se descuameaza

  • imbunatateste nivelul de hidratare al epidermului, retinand apa in piele

  • stimuleaza sinteza glucozaminoglicanilor din celulele dermului, stratul de sustinere a pielii si stimuleaza sinteza colagenului in cadrul acelorasi celule

  • prin aplicarea regulata a produselor ce contin AHA de-a lungul unei perioade mai indelungate (3-6 luni), se pot diminua ridurile si petele pigmentare

  • reda stralucirea firului de par.


 Pentru ce se foloseste AHA – Acizi de fructe:



  • ingrijirea tenului cu imperfectiuni

  • ingrijirea tenului ridat

  • ingrijirea tenului cu cromatica neuniforma si pete pigmentare

  • acnee; ten gras

  • par devitalizat, lipsit de stralucire


In ce produse se poate folosi AHA Acizi de fructe:


- produse destinatate tratamentelor exfoliante ce au ca scop reinnoirea epidermului (peeling)
- produse pentru piele acneica
- in produse antirid
- in tratamentele contra hiperpigmentarii cutanate sau in
- tratamentele destinate pielii uscate sau mature.


Acestea pot fi emulsii si lapte de corp, produse pentru baie si dus, sampon, gel, produse pentru gomaj, masti (cu exceptia celor pe baza de argila si a bazei de masca peel-off cu alginat marin din magazinul nostru).


Dozaj si modalitate de utilizare:
Dozaj consiliat:



  • Intre 1% – 5% in produsele hidratante si antiage

  • intre 5% - 10% in produsele exfoliante cu efect de peeling


Important: Produsul AHA – Acizi de fructe nu trebuie incalzit si de aceea va fi introdus in emulsii in faza de racire cand temperatura a scazut sub 40°C.


Totodata este important de stiut ca actiunea acestui activ cosmetic se schimba in functie de concentratie si de pH-ul produsului final: actiunea hidratanta predomina la un pH >4 si o concentratie sub 5%, in timp ce pentru o actiune exfolianta este necesar un pH intre 3,5 – 4 si o concentratie intre 5% – 10%.


Date de siguranta:



  • Produsele ce contin alfa hidroxi acizi trebuie utilizate respectand riguros dozajul si modalitatea de utilizare indicata mai sus; o concentratie mai mare decat cea maxima indicata poate genera subtierea anormala a epidermului si aparitia unor microabraziuni cutanate, ruptura capilarelor sau chiar arsuri chimice.

  • NU este indicata folosirea AHA – Acizi de fructe in produse destinate conturului de ochi sau pentru expunerea la soare; de asemenea este contraindicata expunerea la soare in timpul tratamentelor cu AHA – Acizi de fructe deoarece pielea devine mai susceptibila la efectele negative ale radiatiilor UV!

  • A nu se lasa la indemana copiilor!

  • A nu se utiliza pur pe piele!

  • A se evita contactul cu ochii!


 Modalitate de pastrare: a se pastra in loc uscat si racoros, departe de sursele de caldura si lumina!