Dry Flo

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

9,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

DryFlo


DryFlo este un produs unic in felul sau, fiind un amidon modificat, de neinlocuit in creme, unt de corp sau unguente deoarece are capacitatea de  le conferi o textura uscata, non grasa si in acelasi timp matasoasa. Se poate utiliza si in produsele de machiaj.


INCI: Aluminium Starch Octenylsuccinate


Tehnic vorbind, Dry Flo este un polimer de origine naturala, un amidon modificat astfel incat sa devina  hidrofob, insolubil în apă dar solubil in ulei și care sa nu fie atacabil de bacterii, ceea ce ar periclita stabilitatea microbiologica a produsului finit. Principala sa functie cosmetica este aceea de agent de textura.


Proprietati


Dry Flo se prezinta ca o pulbere fina, albă și matasoasă, îmbunătățește capacitatea de răspândire și estetica produselor sub formă de pudră, emulsie și anhidre și matifiaza pielea, absorbind excesul de sebum.


Caracteristica care a făcut celebru acest produs este capacitatea sa de a atenua senzatia de gras creată de lipidele folosite in formule precum loțiuni, creme și unguente și de a îmbunătăți capacitatea acestora de a se intinde pe piele, lăsând o atingere uscată și mătăsoasă și lăsând pielea uscată si matifiată.


Dry Flo contribuie la menținerea aspectului limpede al produselor, fără a crește totuși albirea pielii și poate fi utilizat în pulberi absorbante ca substitut pentru talc.


În produsele solare, DryFlo imbunatateste factorul de protectie solara a (SPF) a acestora.


Principalele avantaje ale Dry Flo sunt:


- confera produselor cosmetice o atingere moale și catifelată
- absoarbe grasimile si sebumul
- este un produs de origine naturală
- are proprietăți antiaglomerante și este un bun aditiv reologic (asigura curgerea/intinderea liberă pe piele a produselor cosmetice)
- are impact redus asupra mediului
- nu albeste pielea
- îmbunătățește estetica produselor cosmetice și absoarbe excesul de grasimi al loțiunilor, cremelor și unguentelor


-îmbunătățește capacitatea de răspândire a produselor sub forma de pulbere


Dry Flo poate fi folosit în creme, geluri, produse anhidre, precum unguente și stick-uri, produse de protecție solară, deodorante, make up, produse pulbere si șampoane uscate.


Mod de utilizare


Procentaje recomandate de utilizare:
- în emulsii: de la 0,1 până la 3% în ulei în emulsii de apă;
- in produse anhidre: până la 30%
- în produse sub formă de pulbere: până la 50%


DryFlo este hidrofobă si nu se uda ușor în apă, dar este ușor dispersabilă în ulei și solvenți solubili în apă.


Pentru a-l introduce în emulsii, este recomandat să-l pregătiți în umectanți hidrofili (glicerină sau glicoli) sau în ulei. În emulsiile de ulei în apă și în general în produsele care conțin o fază apoasă, DryFlo este introdus in faza cand temperatura emulsiei a coborat sub 45 °, întotdeauna pre-dispersat în ulei sau în umectanții solubili în apă. Acest lucru se datorează faptului că la temperaturi mai mari de 50 °, DryFlo devine parțial solubilă în apă și poate agrava estetica produsului și sa creasca vâscozitatea acestuia.


Pe de altă parte, în produsele anhidre acesta poate fi încălzit chiar și la temperaturi mai mari de 80 °. DryFlo poate fi amestecat fără probleme și omogenizat fără a-i fi compromise proprietățile.


Depozitare


Depozitați într-un loc rece și uscat, ferit de umiditate.