Emulsifiant One Phase

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
 • Emulsifiant One Phase

Emulsifiant One Phase

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

9,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Emulsifiantul "One Phase"


NCI:Glyceryl stearate, cetearyl alcohol, stearic acid, sodium lauroyl glutamate


Emulsifiantul "One Phase" este un emulsifiant de tipul "ulei în apă" pentru procesele de emulsifiere la cald într-o singură fază. Cu alte cuvinte procesul clasic in care faza apoasa si faza grasa sunt incalzite separat si ulterior mixate este inlocuit cu un proces mai simplu, in care ambele faze sunt incalzite impreuna in acelasi recipient si apoi mixate pana la formarea emulsiei.


Emulsifiantul "One Phase" creează emulsii ce lasa pe piele o senzație de prospetime, se absorb rapid și aduc o atingere unică de delicatete. Emulsiile pe care le genereaza sunt foarte stabile si pot fi utilizate la variații largi de temperatură, polaritate și vâscozitate a fazei grase și a concentrației de electroliti.  


Caracteristici:


Emulsifiantul "One Phase" face parte dintr-o nouă generație de emulsifianti. Este derivat din materii prime de origine vegetala și nu conține etoxilați. Este capabil să emulsioneze uleiuri sau/și grăsimi de diferite polarități și vâscozități, chiar și prezente în procentaje mari. Emulsifiantul "One Phase" poate fi inclus în emulsii cu o gamă largă de vâscozități, de la lapte de corp până la creme compacte, variind doar compoziția fazei grase in formulă.


În plus, Emulsifiantul "One Phase" poate fi utilizat la variații largi atât de temperatură cât și de pH, și în prezența electroliților la diferite concentrații.


O altă calitate importantă a acestui emulsifiant este abilitatea de a forma emulsii cu picături foarte mici cu o structură lichid-cristalină, generand în acest fel o stablitate extraordinară a emulsiei însăși.


Avantajele Emulsifiantului "One Phase": • Este usor de folosit

 • Formula sa este acceptata de Ecocert in produsele organice

 • Fără potențial de iritare

 • Oferă o senzație de piele plăcută la atingere

 • Catifeleaza si hidratează pielea

 • De origine vegetala

 • Fără conservanți

 • Creeaza emulsii albe

 • Complet biodegradabil

 • Fără parfum în formula finală

 • pH fiziologic


Efectul "One Phase" asupra pielii:


Emulsifiantul "One Phase" are si acțiune hidratantă asupra pielii, generata de prezenta in formula sa a ingredientului sodium lauroyl glutamate, care prin acțiunea enzimelor pielii (proteazele), dă naștere unuia dintre compusii Factorului Natural de Hidratare a pielii (NMF, eng.) si anume PCA-pyrrolidone carboxylic acid. Pe piele, enzime precum proteazele vor elibera acidul glutamic; ulterior, o enzimă transferază va conduce la obținerea PCA (componenta-cheie a factorului natural de hidratare). Acidul glutamic este un hidratant optim pentru piele mulțumită proprietății sale de a îmbogăți stratul cornos al epidermei în PCA.


Hidratarea pielii este obținută prin menținerea echilibrului dintre o barieră epidermală eficientă (compusă din lipide specifice secretate de corpii Odland și organizate în foi bistratice lamelare paralele) și corneocite intacte pline de factorul natural de hidratare, incluzând și componenta sa cheie (PCA-pyrrolidone carboxylic acid).


Modul de operare este  unul simplu, puteți lucra într-o singură etapă, mixând faza apoasa si faza grasa si încălzindu-le într-un singur recipient. Nu necesită folosirea niciunui aditiv reologic.


Forma de prezentare: fulgi de culoare alb-fildes, cu aspect ceros si miros neutru.


Solubilitate: liposolubil; disperabil in mediu apos


Punct de topire: 54 - 64 °C


Dozare: 2% - 8%, in functie de vascozitatea dorita


Caracteristici cosmetice


Este un emulsifiant superior: prezența uleiurilor și a lipidelor de diferite polarități și vâscozități, chiar și în procentaje mari, nu cauzează probleme de stabilitate. Vâscozitatea emulsiei este ajustată de cantitatea de emulsifiant.


O altă proprietate majoră este aceea că produce emulsii cu picături foarte mici, cu o structură de cristal lichid, ducând la o stabilitate superioară. Ca agent de înmuiere/umezire și dispersare  pentru pudre, este folositor în formule pentru machiaj.


Date de siguranta:


Nu irită pielea sau ochii și nu sensibilizează. Este, de asemenea, biodegradabil.


Aplicații:


Ca emulsifiant: in creme de corp, de față, creme after sun, loțiuni și lapte de corp, măști de nămol.
Ca agent de înmuiere/umezire și dispersare pentru pudre, emulsifiantul "One Phase" se foloseste în formule pentru machiaj.