Extract de CASTAN salbatic cu 20% Escina

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Extract de CASTAN salbatic cu 20% Escina

Extract de CASTAN salbatic cu 20% Escina

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

19,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Maltodextrin, Silica


Extractul uscat de castan salbatic cu 20% escina este un activ cosmetic cu actiune tonifianta, antiinflamatoare, astringenta, anti-edematoasa, venotonica, antioxidanta si regeneranta la nivel celular.


In cosmetica se utilizeaza pentru ingrijirea pielii cu probleme generate de circulatia deficitara, atat pentru fata, corp cat si pentru pielea capului. Efectele sale sunt datorate proprietatilor capilarotrope, tonifiante si antiinflamatoare. Actioneaza in principal la nivel capilar.


Principala componenta a extractului de castan este Escina, un amestec de saponine triterpenice a caror actiune topica a fost indelung cercetata prin teste clinice, rezultatele aratand ca Escina exercita actiune:


- vasoprotectoare, capilarotropa, tonifianta si astrigenta: creste rezistenta capilara si reduce permeabilitatea capilara, avand actiune venotonica; favorizeaza circulatia


- antiinflamatoare - are efect drenant fiind in masura sa absoarba acumularea de lichid survenita in urma inflamatiei. Actioneaza reducand stresul hipoxic si inhiba actiunea elastazei (enzime ce degradeaza elastinele din derm). Totodata, stabilizeaza structura fibrelor de colagen si elastina la nivelul dermului


- regeneranta celular: creste ritmul de reinnoire a celulelor pielii. Studiile au aratat ca Escina inhiba hyaluronidaza, enzima raspunzatoare pentru degradarea acidului hialuronic din piele. Cum acidul hialuronic este unul dintre principalele molecule cu rol hidratant din piele, actiunea Escinei se traduce prin cresterea nivelului de hidratare a pielii.


 - antioxidanta: contracareaza actiunea radicalilor liberi. Reda culoare, luminozitate si uniformitate texturii pielii fetei.


- antiedematoasa - reduce retentia de apa la nivelul capilarelor, diminuand edemele


Utilizare:
In produsele cosmetice, extractul de castan cu 20% Escina se foloseste pentru proprietatile sale emoliente si anticuperoza, anticelulitice si antioxidante:
- Creme si serumuri hidratante
- Produse pentru ingrijirea pielii cu cuperoza
- Produse pentru conturul ochilor
- Produse anticelulitice
- Produse pentru ingrijirea pielii dupa plaja
- Produse pentru ingrijirea picioarelor


Forma de prezentare: pulbere de culoare bej


Solubilitate: solubila in alcool; partial solubila in  apa; insolubila in uleiuri


Dozare:
- pentru ingrijirea picioarelor: pana la 10% (corespunzand la 2% Escina)
- in cuperoza: pana la 5% (corespunzand la 1% escina)
- in produsele contur de ochi: intre 1 si 2,5% (corespunzand la 0,2% / 0,5% Escina)


Date de siguranta:
Uz extern!
A nu se folosi pe mucoase!
A nu se folosi pe pielea cu leziuni!


Nota: Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel. Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic. Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos. 
Bibliografie selectiva:


Aescin : pharmacology, pharmacokinetics and therapeutic profile. Sirtori CR. Pharmacological research. 44(3):183-193. 2001.
Horse Chestnut - Aesculus Hippocastanum: Potential Applications in Cosmetic Skin-care Products. Wilkinson JA and Brown AM, Int J Cosmet Sci. 21(6):437-47. 1999
Report of a double blind, randomized single dose trial of a topical 2% escin gel versus placebo in the acute treatment of experimentally induced hematoma in volonteers. Calabrese C and Preston P. Planta Med. 59:394-397. 1993.
Traitment of chronic veinous insufficiency with fresh plant horse chestnut seed extract: a review of 5 clinical studies. Suter A et al. Advances in therapy, 23(1):179-190. 2006.
Traitement de l’insuffisance veineuse chronique par Aesculaforce gel* pour les veines. Geissbühler S and Degenring FH. Schweiz Zschr GanzheitMedizin. 11(2):82-87. 1999.