Extract concentrat de OVAZ

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Extract concentrat de OVAZ

Extract concentrat de OVAZ

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

17,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Extract concentrat de ovaz (Avena Sativa). Ingredient cosmetic deosebit cu rol emolient, conditionant, anitoxidant, antiinflamator, calmant si restaurator al barierei cutanate.
Un kilogram de extract se obtine din 4 kg de ovaz.


INCI: Avena Sativa Fruit Extract, Maltodextrin


Extractele “uscate” nu sunt simple pulberi de plante, desi uneori seamna cu acestea fiind tot sub forma de pulbere.
Extractele uscate se obtin prin tratarea materiei prime intr-un solvent (in cazul acesta apa), urmata de evaporarea solventului la temperaturi sub 50°C. Ceea ce ramane este o pulbere foarte bogata in principii active, de cateva ori mai concentrata decat materia prima initiala.
Activitatea extractelor uscate este superioara pulberilor de plante, la fel fiind si biodisponibilitatea substantelor active.


Proprietati


Extractul de ovaz este un aliat pretios in ingrijirea pielii uscate, atopice, iritate sau doar sensibile. Extractul de ovaz contine numeroase principii active:


- beta-glucan: polizaharid cu proprietati antiinflamatoare, antioxidante, filmogene (creaza un “film” de protectie la suprafata epidermului) si hidratante. Este recunoscut ca stimuleaza sinteza colagenului si cicatrizarea ranilor. Alte studii demonstreaza ca intareste fermitatea pielii si ii creste elasticitatea, reduce vizibilitatea ridurilor si ajuta tesuturile sa se regenereze.


- avenathramide: compusi fenolici cu rol antiinflamator si antipruriginos. Au actiune calmanta impotriva iritatiilor si mancarimilor asociate pielii uscate sau atopice


- vitamine din grupa B, in special tiamina si acid pantotenic, cu rol stimulant asupra metabilismului cutanat


Pentru ce se foloseste extractul de ovaz in cosmetica?


Extractul de ovaz:


- exercita o actiune calmanta asupra pielii iritate sau cu mancarimi


 - grabeste cicatrizarea si regenerarea pielii


- are actiune hidratanta si contribuie la mentinerea apei in piele


- calmeaza iritatiile pielii cuperozice


- imbunatateste elasticitatea pielii si ajuta la prevenirea semnelor de imbatranire cutantata


- nu in ultimul rand extractul de ovaz imbunatateste experienta senzoriala a produselor cosmetice in care este incorporat, acestea fiind mai fine si mai emoliente

In ce produse cosmetice se foloseste extractul de ovaz:


- produse de ingrijire a pielii atopice
- produse pentru piele reactiva sau sensibila
- produse pentru bebelusi
- produse pentru piele matura
- produse pentru ingrijirea pielii dupa expunerea la soare
- in cazul intepaturilor de insecte


Dozare: 1% - 5%, dizolvata in emulsii in faza de racire


Solubilitate: 



  • Pulbere solubila in apa (pana la 5g/100g)- solubila cu opalescenta

  • Solubilitate in alcool etilic 60% vol (1g/100ml) - partial solubila

  • Insolubila in ulei


Mod de pastrare: A se pastra in loc uscat si intunecos, in ambalajul original.


Prezentare: Pulbere de culoare bej


Date de siguranta:


Produs hipoalergen.


A nu se lasa la indemana copiilor (produs pulbere). Produsul nu este toxic dar poate provoca obstructia cailor respiratorii!