Factor de consistenta Mg Al Silicate

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Factor de consistenta Mg Al Silicate

Factor de consistenta Mg Al Silicate

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

9,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Magnesium Aluminum Silicate


Functii cosmetice: aditiv reologic (imbunatateste felul in care un produs cosmetic se intinde pe piele), stabilizant pentru emulsii, creme si pasta de dinti, factor de ingrosare a produselor cosmetice; agent antiaglomerant


Ce este Magnesium Aluminum Silicate?


Silicatul de magneziu si aluminiu este un ingredient natural mineral obtinut din argila de tip smectit (argila din categoria bentonitelor) prin spalare cu apa, rafinat si purificat, cu aspectul unei pudre foarte fine. Se foloseste intr-o larga paleta de produse cosmetice cu rolul de a le imbunatati textura si stabilitatea.


Datorita dimensiunii mari a particulelor sale, silicatul de magneziu si aluminiu nu se absoarbe in piele, si de aceea nu intra in categoria ingredientelor sensibile ce contin aluminiu. In plus trebuie mentionat faptul ca silicatul de magneziu si aluminiu nu contine aluminiu ca metal, ci sub forma stabila de silicat, ceea ce garanteza ca aluminiul nu va trece de bariera pielii.


Fiind o pulbere minerala si neprezentand riscul de absorbtie cutanata, Magnesium Aluminium Silicate este un ingredient ideal pentru produsele de machiaj.


Forma de prezentare: pulbere fina de culoare bej.


De ce se foloseste Magnesium Aluminium Silicate in produsele cosmetice?


Opinia formulatorului cosmetic:



  • Stabilizeaza emulsiile U/A: o caracteristica foarte utila a acestui ingredient este aceea de a stabiliza emulsiile de tip ulei-in-apa (U/A), putand fi utilizat in concentratii foarte mici. Reduce tendinta emulsiilor de a se dilua si de a se “taia” (destabiliza) la temperaturi ridicate. La o concentratie de doar 1% stabilizeaza emulsii ce contin tensioactivi anionici si non-ionici impreuna cu uleiuri, grasimi sau ceruri.

  • Stabilizeaza emulsiile A/U: creste vascozitatea fazei interne in emulsiile de tip apa-in-ulei (A/U) ceea ce reduce riscul de coalescenta. De aceea, Magnesium Aluminium Silicate se foloseste in emulsiile fluide de tip ulei in apa care altfel sunt foarte greu de stabilizat.

  • Stabilizeaza suspensiile: structura coloidala a acestui ingredient permite obtinerea unor excelente suspensii de particule fine in sisteme apoase. Avand un punct de curgere ridicat (temperatura sub care un ulei / emulsie / gel isi pierde proprietatile de curgere) permite realizarea de suspensii ce contin saruri minerale sau produs organici.

  • Permite controlul tixotropiei: adica face ca un produs cosmetic sa-si reduca vascozitatea daca este agitat/amestecat, iar apoi cand perturbarea exterioara dispare acesta revine la forma sa initiala. Aceasta inseamna in practica ca Magnesium Aluminium Silicate permite realizarea de creme vascoase dar care se intind foarte usor pe piele.

  • Imbunatateste calitatile senzoriale ale formulelor cosmetice: confera o senzatie matasoasa pe piele a produselor cosmetice. Reduce senzatia de gras sau de lipicios generata de alte ingrediente din formula.

  • Se poate folosi de sine statator in faza apoasa sau in combinatie cu gume (xantan, guar etc).

  • Rezista degradarii: fiind de origine minerala nu este descompus de bacterii, prin incalzire sau prin exces de agitatie mecanica (amestecare).

  • Este insolubil in solventi si apa si poate fi folosit intr-un interval larg de pH, de la 2 la 13.

  • Avand un pH alcalin de 9,5 (5% solutie in apa), este in mod special compatibila cu produsele cu Ph alcalin.

  • Poate fi folosit in produsele ecocertificate, fiind un ingredient natural de origine minerala


Caracteristicile Magnesium Aluminium Silicate, pe scurt:



  • acest compus obtinut din argila smectita este apreciat pentru capacitatea sa speciala de a se umfla in apa si de a conferi proprietati reologice speciale produselor cosmetice

  • formeaza structuri coloidale cand este dispersat in apa


Dozaj: intre 0,5 – 3%


Cum se foloseste: se disperseaza in apa fierbinte si se lasa sa se dizolve timp de 15 minute. Apoi dispersia rezultata se foloseste in faza apoasa a emulsiilor (se reincalzeste alaturi de celelalte ingrediente ale fazei apoase).


Produse in care se foloseste: sampoane, produse de conditionare si styling pentru par, produse depilatoare, geluri de dus, creme, lotiuni, make-up, deodorante, crema de ras, pasta de dinti.


Date de siguranta:


Numai pentru uz extern! 
A nu se lasa la indemana copiilor! 
A nu se inhala! 
A nu se inghiti!


Bibliografie:


Amy R ElmoreCosmetic Ingredient Review Expert Panel , Final report on the safety assessment of aluminum silicate, calcium silicate, magnesium aluminum silicate, magnesium silicate, magnesium trisilicate, sodium magnesium silicate, zirconium silicate, attapulgite, bentonite, Fuller's earth, hectorite, kaolin, lithium magnesium silicate, lithium magnesium sodium silicate, montmorillonite, pyrophyllite, and zeolite, Int J Toxicol . 2003;22 Suppl 1:37-102.