Gliceril stearat autoemulsifiant vegetal Dermowax GMS SE

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Gliceril stearat autoemulsifiant vegetal Dermowax GMS SE

Gliceril stearat autoemulsifiant vegetal Dermowax GMS SE

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

5,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Glyceryl monostearate SE


Produs de origine vegetala, agreat de organismele de certificare pentru cosmetice organice. Este un autoemulsifiant cu un istoric indelungat in prepararea produselor cosmetice.


Produs in Italia


Ca orice derivat al acidului stearic, exercita un efect protector asupra pielii. Produsele formulate cu el creeaza un film la suprafata pielii care diminueaza pierderea de apa transepidermala si protejeaza pielea. 


Totodata, faciliteaza absorbtia ingredientelor active in piele.


Spre deosebire de GMS-ul simplu care este un co-emulsifiant (HLB=3,8) ce are nevoie de alti co-emulsifianti pentru a stabiliza emulsiile, acesta se poate utiliza de unul singur pentru a face o emulsie (HLB=5,8).


Dozaj recomandat:


- 5-6% pentru emulsii foarte usoare, putin vascoase  - in aceasta situatie, pentru o mai buna stabilitate, recomandam adaosul de acid stearic (2-4%) sau a unui co-emulsifiant (alcool cetilic, alcool cetilstearilic)
- 7-9% pentru emulsii mai vascoase si mai ocluzive


Atentionari speciale:  • pentru o buna stabilitate a emulsiei, recomandam un pH intre 6 - 7,5 (pH-ul acid ca si cel foarte bazic destabilizeaza emulsiile create cu acest emulsifiant)

  • in cazul in care faza apoasa a emulsiei pe care doriti sa o realizati este formata in intregime din ape florale cu pH acid, va sfatuim sa o neutralizati cu putin bicarbonat de sodiu

  • nu este compatibil cu ingrediente acidifiante: AHA, pulbere de alaun

  • in caz ca doriti sa creati o emulsie in care sa adaugati alantoina, va sfatuim sa o adaugati la sfarsitul emulsiei, si nu sa o dizolvati in faza apoasa


Date de siguranta:  • A nu se lasa la indemana copiilor!

  • A se pastra in loc uscat, racoros si ferit de lumina!

Formula 1 - Crema de zi pentru ten normal 
si/sau matur "Trandafiri si Argan"