Inulina

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Inulina

Inulina

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

8,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Inulin


Activ cosmetic de noua generatie cu rol de protectie a microbiomului cutanat.
Are efect antioxidant si hidratant asupra pielii si parului, iar asupra parului are efect conditionant si antistatic.


Ce este inulina?


Inulina este o polizaharidă din clasa fructanilor ce se extrage din plante, îndeosebi din topinambur (Helianthus tuberosus) și din cicoare (Cichorium intybus). In alimentatie se foloseste ca supliment prebiotic pentru imbunatatirea absorbtiei carbohidratilor.


In cosmetica se folosese ca:


Antioxidant

Conform unor studii recente, inulina are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi. Ca sa intelegem acest proces este necesar sa intelegem ce daune pot provoca radicalii liberi celulelor pielii.
Radicalii liberi pot schimbă structura aminoacizilor, respectiv a proteinelor, și conduc la deteriorarea ADN-ului mitocondrial, la degradarea elastinei ori la schimbări în structura colagenului. Ca rezultat, proteinele modificate se inactivează și se acumulează în celule, grăbind îmbătrânirea.

Asupra carbohidraților, un efect al radicalilor liberi, printre altele, este depolimerizarea acidului hialuronic, care este responsabil de buna hidratare a pielii.
Stresul oxidativ, alături de un număr mare de radicali liberi cu care este asociat, accelerează procesul de îmbătrânire, însă poate de asemenea să contribuie la dezvoltarea unor boli, precum dermatită atopică, acnee sau psoriazis.
Activitatea antioxidantă a inulinei poate fi atribuită și polizaharidelor, care neutralizează radicalii liberi. Inulina are abilitatea de a neutraliza speciile reactive de oxigen  în funcție de concentrația în care se găsește.


Protector al microbiomului cutanat


Proprietățile sale prebiotice fac ca inulina să aibă un efect antimicrobian asupra pielii și asupra mucoaselor, promovând o floră bacteriană sănătoasă.


Antiiritant


Reduce potentialul iritant al surfactantilor, in produsele de curatare a pielii (sapunuri lichide, geluri de dus, sampoane).


Ingredient pentru ingrijirea parului


Inulina are efect antistatic, conditionant si de intindere a fibrei capilare.


Dozare: intre 1% - 2% . Inulina este solubila  in apa, nu este solubila in ulei. In emulsii se adauga in faza de racire, impreuna cu conservantul.