Lecitina vegetala

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Lecitina vegetala

Lecitina vegetala

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

13,90 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Lecithin

Lecitina este un amestec de acizi grasi ce se regaseste in toate celulele vii, protejandu-le de oxidare. Din punct de vedere chimic este un fosfolipid putand fi saponificata.


Se regaseste in mod natural in cantitati importante in soia, seminte de floarea-soarelui, seminte de rapita dar si in galbenusul de ou. 
Lecitina pe care v-o oferim in acest magazin este 100% vegetala, fiind obtinuta din soia. 

Proprietati
Are proprietati emoliente si o deosebita afinitate cu pielea datorita faptului ca lipidele ce se regasesc in lecitina sunt similare acelora ce formeaza membrana celulelor noastre. Din acest punct de vedere este un ingredient deosebit de apreciat in produsele de ingrijire destinate pielii sensibile, uscate si deshidratate. 

Utilizare
Este utilizata in cosmetica ca emulsifiant si in special co-emulsifiant, comportandu-se deosebit de bine impreuna cu un alt emulsifiant, furnizand o textura bogata si matasoasa si imbunatatind calitatea si stabilitatea emulsiilor. Cantitatea recomandata este de 2-5% din masa totala a preparatului, introdusa in faza uleioasa, fara a fi supusa unui proces termic de prea lunga durata.


De asemenea, dupa cum precizam, poate fi inclusa in mixul de uleiuri din formulele de sapun, de preferinta la “trace”. Cantitatea recomandata este de max. 30g/1kg de sapun; o cantitate mai mare ar putea actiona ca emulsifiant si generand o emulsie prematura, inainte ca un “trace” real sa fie obtinut. 

Culoare: oranj inchis
Miros: neutru
Textura: lichid vascos


 Formula 1 - Crema de zi pentru ten normal 
si/sau matur "Trandafiri si Argan"