Olivem 1000

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
 • Olivem 1000

Olivem 1000

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

13,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Olivem ® 1000 este un autoemulsifiant (nu necesita prezenta unui co-emulsifiant), de nouă generație, derivat din ulei de măsline și aprobat de Ecocert.  
Cu ajutorul lui se formează emulsii de tip U/A cu structuri lamelare lichide foarte albe și lucioase, ce lasa o atingere uscată pe piele chiar și în prezența unei cantități mari de lipide.


INCI: Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate.


Caracteristicile Olivem® 1000:


Olivem 1000 este o combinatie complexa de acizi grasi, similari din punct de vedere chimic cu lipidele care se gasesc si in straturile epidermului de la suprafata pielii (stratul cornos / Stratum Corneum) iar emulsiile pe care le genereaza au o structura lamelara de cristale lichide asemanatoare cu structura de lipide si substante higroscopice din stratul cornos (cu organizarea lipide / substante hidrosolubile din stratul cornos). Olivem 1000 este, asadar, un emulsifiant cu actiune biomimetica asupra pielii.


Conform studiilor facute de producator, Olivem 1000 are proprietati anti-aging si anti-cuperoza excelente, iar pe langa functia sa directa de emulsifiere ajuta la absorbtia cutanata a activelor si altor ingrediente cosmetice din emulsiile cosmetice, protejeaza pielea de factorii poluanti din mediu si maximizeaza SPF-ul produselor in care este incorporat.


De asemenea, Olivem 1000 imbunatateste luminozitatea pielii si creste nivelul de hidratare al epidermului.


Forma de prezentare: fulgi albi cu aspect ceros, cu miros neutru.


Punct de topire: ~ 70°C


Solubilitate: solubil in alcool (ethanol),  Ethyl Acetate, Isopropyl alcohol, Methyl alcohol.


Se disperseaza usor in: glicerina, ulei mineral, propilen glicol, ulei vegetal, apa fierbinte


Poate fi folosit in produse cosmetice cu un pH intre 3 -12.


Compatibilitati: Olivem 1000 prezinta o buna compatibilitate cu Dihydroxyacetona (DHA) si cu alfa-hidroxi-acizii. Nu este sensibil la niveluri ridicate de electroliti.


Ce este Olivem 1000? 


Olivem ® 1000 este un auto-emulsionant produs prin esterificarea grupurilor de acizi grași din uleiul de măsline cu sorbitol și alcool cetilestearil. Este un amestec emulsionant non-etoxilat și delicat, care nu irită pielea.


Olivem ® 1000 generează o rețea de cristale lichide: în esență se plasează în interfața celor două faze, orientându-si  capul polar catre faza apoasă și coada nonpolară catre faza grasă. Organizarea micelară generata apoi în apă este rețeaua clasică de cristal lichid, în care micelele cu două straturi dau naștere unei formări lamelare multistrat. Acest reticul multilamular stabilizează faza externă apoasă și dă un efect de hidratare pe termen lung produselor emulsionate cu Olivem® 1000. Din acest motiv, emulsiile par foarte strălucitoare și albe, cu o atingere originală proaspătă și mătăsoasă chiar și atunci când conțin procente ridicate de lipide.
Olivem ® 1000 este produs cu materii prime de origine naturală (Cetearyl olivate si Sorbitan Olivate)
În timp ce Cetearyl Olivate stabilizează rețeaua de cristal lichid, Sorbitan Olivate îmbunătățește emoliența și promovează dispersia pulberilor (filtre UV și pigmenți, de exemplu).


Principalele caracteristici ale Olivem ® 1000 :



 • este un auto-emulsionant, nu are nevoie de adăugarea unui factor de consistență (Deși pentru a obține produse mai proaspete și mai puțin grase, este recomandat să se uilizeze un procent mai mic de Olivem 1000 și să se adauge un agent de  crestere a vascozitatii fazei apoase, ca de ex. Guma Xantan sau MgAl Silicat )

 • este Peg Free și este aprobat de Ecocert si Cosmos

 • formează structuri cu cristale lichide

 • scade dificultățile de formulare și este ușor de utilizat

 • produce emulsii albe, strălucitoare și strălucitoare, cu efect de hidratare și condiționare pe termen lung asupra pielii

 • poate emulsiona faze grase consistente (peste 25%),

 • este derivat din surse regenerabile de plante și surse naturale (ulei de măsline și sorbitol)


In ce produse cosmetice se foloseste:


Olivem ® 1000 este indicat pentru producerea emulsiilor albe și lucioase cu diferite aplicații cosmetice:



 • creme și loțiuni hidratante pentru față și corp

 • creme de contur pentru ochi

 • produse pentru pielea sensibilă

 • loțiuni solare si produse dupa soare

 • produse pentru bebelusi

 • creme de păr hrănitoare

 • bbcream


Mod de utilizare


Procentul de utilizare recomandat: de la 2% la 8% în funcție de formulă, de cantitatea de grăsimi și de tipul posibil de modificator reologic utilizat.



 • Între 6-8% acționează ca un auto-emulsionant, fără a fi nevoie de factori de consistență sau modificatori reologici.

 • Între 4-5%, se poate emulsiona de la 5 la 25% din faza grasă dând naștere la creme ușoare. Un procent minim de agent gelifiant (0,15%) este suficient pentru a garanta stabilitatea.

 • Între 2-3% formează loțiuni fluide și ușoare, care pot  fi ingrosate (de ex. dacă se dorește o crema consistenta care sa fie pastrata intr-o doza se creste vascozitatea cu 0,6% guma xantan).


 Olivem ® 1000 este solubil în ulei și dispersabil în apă, se adaugă în faza grasă, ambele faze trebuie aduse la 70 ° -75 ° C; faza grasă trebuie adăugată în faza apoasă sub agitare. se recomandă răcirea emulsiei încet, fără a forța răcirea, amestecând ocazional. La temperaturi sub 45 ° C pot fi adăugate substanțe termolabile. Procesul de agitare influențează vâscozitatea finală (amestecarea la viteză mare produce emulsii mai puțin vâscoase, dar încă stabile), care va fi definitivă după 24-48 de ore de la emulsie.


Olivem ® 1000 este compatibil cu majoritatea agenților de gelifiere folosiți în produse cosmetice și nu este sensibil la niveluri ridicate de electroliți.


Mod de pastrare:  Depozitați într-un loc rece și uscat, departe de sursele de lumină și căldură.


Date de siguranta: uz cosmetic.