Sorbat de potasiu

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Sorbat de potasiu

Disponibilitate: Stoc terminat

Descriere produs

Sorbat de potasiu, conservant cosmetic acceptat in produsele ecocertificate.


INCI: Potassium Sorbate


Sorbatul de potasiu este un conservant antimicrobian cu proprietati antibacteriene si antifungice folosit in produse cosmetice, alimentare si farmaceutice.
Are activitate antimicrobiana numai la pH mai mic de 6,00. La pH alcalin eficienta lui scade semnificativ.


Solubilitate: - in apa: 1g in 1,72 g; 1g in 1,64g la 50°C; ig in 1,56g la 100°C


Incompatibilitati: activitatea antimicrobiana a sorbatului de potasiu scade in prezenta surfactantilor non-ionici (ex. Glyceryl Stearate, Skin Care T, Polysorbate 80) si datorita plasticului (polipropilen, clorura de vinil, polietilen)


Dozare: max. 0,6%


In produsele cosmetice se foloseste de obicei impreuna cu benzoatul de sodiu.
Benzoatul de sodiu si sorbatul de potasiu se folosesc impreuna (tinandu-se cont de concentratiile maxime admise ale fiecaruia) pentru conservarea unei game largi de produse cosmetice, in special ape florale, serumuri hidrofile, tonere, sampoane sau solutii de clatire a parului. pH-ul final al compozitiei trebuie sa fie intre 4,50 – 5,00!


Nota: pentru o buna conservabilitate a produselor cosmetice, folositi doar apa distilata sau ape florale!


Cat timp poate fi un produs cosmetic conservat cu un amestec din cei doi conservanti? Niciun producator de conservanti nu va da un raspuns punctual pentru ca acesta depinde de tipul de produs, de conditiile de fabricare, ambalaj, calitatea materiilor prime etc. Presupunand insa ca toate conditiile sunt indeplinite (pH corect, ingrediente necontaminate si compatibile intre ele, curatenie ireprosabila, ambalaj compatibil), din testele noastre rezulta cel putin un an pentru produsul nedesfacut si max.3 luni din momentul deschiderii produsului (“period after opening –PAO”). Aceasta este insa o opinie bazata pe experienta personala. Pentru produsele pe care le fabricati Dvs. trebuie sa efectuati teste de stabilitate si teste antimicrobiene!