Sare de la Marea Moarta 100% pura

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
 • Sare de la Marea Moarta 100% pura
 • Sare de la Marea Moarta 100% pura

Sare de la Marea Moarta 100% pura

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

29,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Maris Sal 


Sare pura din Marea Moarta, nerafinata, fara alti aditivi. Produsul este ambalat in punga stand-up cu zip sigilata (vezi foto).


Un ingredient cosmetic de exceptie destinat ingrijirii pielii cu probleme: acnee, psoriazis, eczeme sau pentru imbunatatirea starii generale a musculaturii. Datorita continutului particular de minerale din sursa marina, in special magneziu, potasiu si calciu, sarea de la Marea Moarta imbunatateste hidratarea pielii prin intarirea funcției de bariera a pielii. Mineralele actioneaza ca „factori de hidratare naturala” si contribuie la pastrarea echilibrului apei din piele.


Prezinta o granulatie mai mare decat sarea alimentara si are un miros intens marin.


O sare speciala cu proprietati surprinzatoare asupra pielii: • este  antiinflamatoare si antioxidanta, 

 • este hidratanta si contribuie la regenerarea epidermului

 • este in acelasi timp cheratolitica si drenanta a porilor infundati si incarcati cu celule moarte sau sebum


Pare surprinzator sa auzim despre o sare ca este hidratanta si ca ne protejeaza pielea sa nu se usuce. Insa sarea de la Marea Moarta nu este o sare obisnuita (cum este sarea de bucatarie care contine doar clorura de sodiu), ci un amestec unic in lume din mai multe minerale, toate avand proprietati de ingrijire si de hidratare a pielii.


Avand in vedere acestea, denumirea ei corecta ar fi cea de “saruri” de la Marea Moarta. Este o sare pentru uz exclusiv cosmetic, nu poate fi folosita in bucatarie (de altfel nici gustul nu ar face posibil acest lucru).


Din punct de vedere chimic, spre deosebire de sarea obisnuita, sarea de la Marea Moarta din magazinul Sanflora contine foarte putina clorura de sodiu (cca 5%), dar este foarte bogata in clorura de magneziu (peste 32%), clorura de potasiu (29%) si brom (cca 4374 ppm). In plus mai contine si clorura de calciu (0,3%)  si sulfati 0,9%. Aceasta bogatie de minerale valoroase pentru piele o fac de o valoare speciala pentru ingrijirea naturala a acesteia.


Magneziul: • are efect antiinflamator asupra pielii; ionii de magneziu determina reducerea markerilor care genereaza inflamatia 

 • are efect cheratolitic (indeparteaza celulele moarte) 

 • contribuie la crearea de noi celule epiteliale, avand efect regenerant asupra epidermului 

 • ajuta la refacerea rapida a tesuturilor cutanate lezate 

 • imbunatateste metabolismul celulelor pielii (inclusiv a celulelor dermului, fibroblastele) 

 • combate stresul 

 • se absoarbe prin piele astfel incat o baie cu saruri de magneziu conduce la absorbtia magneziului in sange si limfa, cu efecte generale pozitive asupra intregului corp 

 • inhiba proliferarea celulara anormala (in psoriasis, ihtioza sau eczema atopica), reducand scalele (pielea aspra si rugoasa) asociata acestora


Potasiul: • previne pierderea de apa transepidermala 

 • contribuie la pastrarea unui nivel optim de hidratare a epidermului 

 • este drenant al fluidelor in exces, fiind de ajutor in edeme sau celulita


Calciul: • ajuta la curatarea porilor si drenarea sebumului si regleaza permeabilitatea membranelor celulelor epidermului 

 • este o molecula-semnal in procesul de cicatrizare a ranilor 

 • activeaza mecanismele imunitare ale pielii de prevenire a infectiilor.


Bromul: are proprietati antiinflamatoare si ajuta la relaxarea musculara.


Este important de stiut ca mineralele (in special magneziul si potasiul) au capacitatea de a restabili hidratarea pielii imbunatatind retentia de apa intracelulara a pielii, dat fiind caracteristicile lor higroscopice (atrag apa). Asadar, atunci cand sunt absorbite in piele, acestea pot imbunatati factorul natural de hidratare a pielii (eng. “natural moisturizing factor”).


Cum se poate folosi sarea de la Marea Moarta? • Prin bai generale sau partiale, intr-o concentratie de pana la 5%. Baia poate fi generala sau partiala. Baile au efect calmant asupra pielii, sunt cheratolitice si stimuleaza metabolismul celulelor cutanate. • Aplicatii cu solutii de sare de la Marea Moarta (10%) pentru un efect cheratolitic si antiinflamator.


In ce situatii este indicata sarea de la Marea Moarta? • ca relaxant muscular si antiinflamator 

 • in cazul pielii acneice, aplicatiile cu o solutie de 10% - 20% sare de la Marea Moarta conduc la indepartarea celulelor moarte, dezobstructia porilor si fluidizarea eliminarii sebumului, preintampinand astfel inflamatia asociata acneii 

 • in caz de eczema sau alte inflamatii ale pielii, pentru diminuarea inflamatiei si refacerea pielii 

 • in caz de edeme, retentie de apa sau / si celulita (este drenanta a limfei si a lichidelor in exces)


Dozare:


5% in cazul bailor (100 g la 20l apa calda)


10% - 20% in solutie pentru aplicatii locale (10g sare  la 90g apa sau 20 g sare la 80g apa)


Date de siguranta: • Numai pentru uz extern!

 • A nu se lasa la indemana copiilor!

 • A se evita contactul cu ochii (poate produce o iritatie moderata in caz de contact cu ochii).


Nota: Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel. Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic. Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Bibliografie selectiva


Pittler MH, Karaggülle MZ, Karagülle M, Ernst E. Spa therapy and balneotherapy for treating low back pain: meta-analysis of randomized trials. Rheumatol (Oxford) 2006; 45:880
Shani J, Even-Paz Z, Avrach WW et al. Topical replacement therapy of psoriasis by dead Sea salts, evaluated by scanning electron microscopy and X-ray fluorescence. Dermatosen 1991; 39:49-55
Halevy S, Giryes H, Friger M, Sukenik S. Dead sea bath salt for the treatment of psoriasis vulgaris: a double blind controlled study. J Eur Acad Dermatol Venereol 1997; 9:237-42.
Schiffner R, Schiffner-Rohe J, Wolfl G et al. Evaluation of a multicentre study of synchronous application of narrowband ultraviolet B phototherapy and bathing in Dead Sea salt solution for psoriasis vulgaris. Br J Dermatology 2000; 142:740-7
Proksch E, Nissen HP, Bremgartner M, Urquhart C. Bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution improves skin barrier function, enhances skin hydration, and reduces inflammation in atopic dry skin. Int J Dermatol 2005; 44(2):151-7.
Falagas M.E, Zarkadoulia E, Rafailidis P.I. The Therapeutic Effect of Balneotherapy: Evaluation of the Evidence from Randomised Controlled Trials. Int J Clin Pract 2009; 63(7):1068-84.
Schiffner RSchiffner-Rohe JGerstenhauer MLandthaler MHofstädter FStolz W. Dead Sea treatment - principle for outpatient use in atopic dermatitis: safety and efficacy of synchronous balneophototherapy using narrowband UVB and bathing in Dead Sea salt solution. Eur J Dermatol. 2002 Nov-Dec;12(6):543-8.
Levi-Schaffer FShani JPoliti YRubinchik EBrenner S
Inhibition of proliferation of psoriatic and healthy fibroblasts in cell culture by selected Dead-sea salts. Pharmacology. 1996 May;52(5):321-8.
Gruner SZwirner ABoonen HSönnichsen N [Effect of treatment with salt from the Dead Sea (Tomesa therapy) on epidermal Langerhans cells--a clinical study]. Z Hautkr. 1990 Dec;65(12):1146-51.
Greiner JDiezel W [Inflammation-inhibiting effect of magnesium ions in contact eczema reactions]. Hautarzt. 1990 Nov;41(11):602-5.