Sorbitol

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Sorbitol

Sorbitol

Disponibilitate: Stoc terminat

Descriere produs

Ingredient cosmetic activ cu rol umectant, plasticizant si conditionant asupra pielii. Indulcitor pentru produsele de igiena orala cu proprietati similare xilitolului.


INCI: Sorbitol


Sorbitolul, cunoscut si ca alcool din zahar, este un polialcool natural. Se prepara pentru uz comercial prin hidrogenarea glucozei dar in mod natural se gaseste in fructe de padure, cirese, prune, pere, mere si alge.


Desi se foloseste in principal in alimentatie ca inlocuitor al zaharului, in special pentru diabetici, are o larga utilizare si in produsele cosmetice. In cosmetice se utilizeaza in mod obisnuit in lotiuni aftershave, in sapunuri si sampoane pentru copii. Sorbitolul este utilizat ca agent de umectare si de conditionare a pielii. Hidrateaza si mentine un nivel optim de apa in piele.


Se foloseste de asemenea in pasta de dinti, avand si rol de protectie impotriva cariilor dentare (mai slab ca al xylitolului).


Dozare:  • 0,5 – 5% in produse cosmetice destinate pielii

  • pana la 10% in produse destinate igienei orale


Date de siguranta:


Numai pentru uz extern.


Bibliografie:


Burt BA., The use of sorbitol- and xylitol-sweetened chewing gum in caries control., J Am Dent Assoc. 2006 Feb;137(2):190-6.
Fejerskov Ole, Kidd Edwina,  Dental Caries: The Disease and Its Clinical Management, ed. Wiley
Hayes C., The effect of non-cariogenic sweeteners on the prevention of dental caries: a review of the evidence., J Dent Educ. 2001 Oct;65(10):1106-9.
Preedy Victor R., Dietary Sugars: Chemistry, Analysis, Function and Effects