Triethyl Citrate

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Triethyl Citrate

Triethyl Citrate

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

18,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Ingredient activ in deodorante, care impiedica formarea mirosurilor neplacute. In parfumerie se foloseste ca fixator de arome.


INCI: Triethyl Citrate
Alte denumiri comerciale: "lemon ester", "ester de lamaie"


Triethyl citrate este un ester al acidului citric, un lichid incolor, inodor și uleios, potrivit pentru felurite aplicații, precum îngrijire personală, sănătate, hrană și băutură, aplicații industriale, produse de curățat și detergenți.


În cosmetică, este un ingredient versatil cu excelente proprietăți de îngrijire a pielii și este un agent activ eficient al deodorantelor.


Este produs prin fermentația etanolului și a acidului citric natural și este un ingredient cosmetic non-ftalat (fără ftalați).


 Cum actioneaza Triethyl Citrate?


 Triethyl citrate este un ingredient activ al multor deodorante.


Transpirația provoacă o creștere a pH-ului pielii. La valori ridicate ale acestuia, bacteriile prezente în mod natural pe piele transformă sebumul pielii în acizi grași, care se disting printr-un miros neplăcut.


Pe de altă parte, la un pH crescut, triethyl citrate se descompune în alcool etilic și acid citric. Efectul bacteriostatic al alcoolului etilic împiedică înmulțirea bacteriilor și scade vitalitatea acestora, iar acidul citric diminuează pH-ul pielii, prevenind astfel mirosul neplăcut pe care l-ar putea cauza bacteriile. (wikipedia)


In ce produse se foloseste Triethyl Citrate?



  • in deodorante se foloseste ca activ deodorant si solvent,

  • in parfumuri, ca solvent și fixativ pentru esentele parfumante

  • ajută la fixarea componentelor de parfum (fragrance components) și le reține mai mult timp în formulă și pe piele

  • Triethyl citrate este de asemenea folosit în rețete pentru produse de îngrijire a pielii, precum creme de mâini, de față, balsamuri pentru picioare, loțiuni de corp, creme hidratante, exfoliante, pentru protecție solară ori împotriva îmbătrânirii

  • în cremele pentru protecție solară pentru că ajută la o mai bună dispersare a filtrelor UV

  • in spray-uri de păr ca agent filmogen 


Solubilitate:



  • partial solubil in apa (pana la 6,5%)

  • solubil in alcool si eter




Dozare: 



  • pana la 5% in deodorante

  • 1% ca fixator de parfumuri


Date de siguranta:


Triethyl citrate este un ingredient cosmetic absolut sigur, care nu provoacă iritarea pielii și nu are contraindicații. Echilibrează pH-ul natural al pielii fără să inhibe transpirația și, prin urmare, permite excluderea toxinelor din corp.


Este prietenos cu mediul fiind fabricat din sursă de carbon 100% regenerabilă. Este biodegradabil și este considerat a avea o toxicitate scăzută înainte de degradare.


Așa cum este produs, triethyl citrate este stabil în condiții normale de utilizare. Contactul cu agenți oxidanți puternici trebuie evitat, precum și expunerea la căldură extremă, flăcări deschise sau alte potențiale surse de aprindere.