Ulei esential de lemn de trandafir

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări

Ulei esential de lemn de trandafir

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

12,00 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

INCI: Aniba Rosaeodora Wood Oil


Lemnul de trandafir (bois de rose/ rosewood) este un copac de dimensiuni medii, tot timpul verde, ce creste din abundenta in mod spontan in regiunea Amazonului, in mod special in Brazilia, Guyana Franceza, Peru si in estul Surinamului.


In trecut, lemnul de trandafir era utilizat pentru producerea de mobila scumpa, fiind un lemn usor de sculptat; piesa finala mirosea minunat si avea proprietatea de a indeparta insectele.


Uleiul esential este obtinut prin distilare din lemnul cioplit, Brazilia si Peru fiind principalii producatori; de asemenea, Guyana Franceza este un producator de ulei esential de calitate. Aroma gentila a acestui ulei este lemnoasa cu note de trandafir. In parfumerie este un fixativ natural exceptional; principalul constituent este linaloolul (aprox. 80%).


Este folosit preponderant in cosmetica in productia de sapunuri, creme, lotiuni, detergenti si parfumuri, intr-o concentratie de max. 1,2% in cazul parfumurilor.


Atentionare
Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE)


Uz EXTERN! Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat. 
A nu se lasa la indemana copiilor!

A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.
Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice:
Fise specificatii producator/furnizor
Daniéle Ryman – Secrets of youth & beauty–aromatherapy for natural rejuvenation (2007)
Ikhlas A. Khan, Ehab A. Abourashed - Leung’s Encyclopedia of Common Natural Ingredients used in food, drugs and cosmetics (2010)