Ulei esential de tea tree

Dublu click pe imaginea de mai sus pentrua vedea poza întreagă

Micşorează
Măreşte
Mai multe vizualizări
  • Ulei esential de tea tree

Ulei esential de TEA TREE (arbore de ceai)

Disponibilitate: În stoc

* Câmpuri obligatorii

10,50 RON
Adaugă produse în coş
Descriere produs

Uleiul esential de tea tree este distilat din frunze si are un miros puternic camforat, fiind lipsit de culoare sau avand o culoare galben pal. Terpenele sunt principalii constituenti ce dau uleiului esential proprietati puternic antibacteriene; foarte util in aromaterapie, este utilizat deopotriva in tratamentul infectiilor ORL. 


INCI: Melaleuca Alternifolia Leaf Oil


Producator/furnizor: Italia


Principalii compusi constituenti (conform buletinului de analiza, analiza gaz cromatograf): Terpinen-4-ol (40,68%), Cineol (1,3%)


Originar din Australia, tea tree este doar unul din cele 34 specii de Melaleuca ce cresc pe acest continent. Este un copac mic, ce atinge inaltimea de 7m, fiind inrudit cu niaouli si cajeput; are nevoie de umiditate ridicata si smarcuri pentru a creste. Din acest motiv, in trecut era dificil sa fie cultivat intrucat serpi si paianjeni veninosi imparteau acelasi habitat.


Tea tree


Aborigenii au utilizat timp de secole tea tree ca antiseptic si bactericid. Studii mai recente au fost desfasurate in Australia pentru a demonstra proprietatile sale antibiotice; rezultatele au fost uimitoare drept pentru care uleiul a fost introdus in trusa de prim ajutor a Armatei si Flotei Australiene din timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial.


Beneficii:  • antibiotic natural

  • dezinfectant

  • antiseptic

  • antiacneic

  • calmeaza ciupiturile si intepaturile de insecteAtentionare 


Anumiti compusi naturali prezenti in acest ulei esential pot prezenta un risc de alergie pentru anumite persoane sensibile atunci cand utilizeaza compozitii cosmetice in care acesta a fost introdus (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitoare la produsele cosmetice 2003/15/CE): d-Limonene


Uz extern! Ca toate uleiurile esentiale, niciodata NU se foloseste nediluat.
A nu se lasa la indemana copiilor!
A se evita contactul cu ochii!
Inainte de a folosi un ulei esential in aplicatii cutanate, realizati intotdeauna un mic test pe partea interioara a antebratului, dupa ce in prealabil ati diluat uleiul esential intr-un baza corespunzatoare scopului propus.


Informatiile din aceasta fisa sunt prezentate doar in scop educational si informativ si NU constituie o baza de tratament, prevenire sau diagnostic pentru vreo problema medicala sau de sanatate. De asemenea, NU constituie vreo prescriere de vreun fel.
Pentru orice problema de sanatate va recomandam sa consultati un medic.
Aceste informatii fiind destinate scopului educational pot sa nu fie complete si reprezinta o sinteza realizata din bibliografia mentionata mai jos.


Referinte bibliografice
Fise specificatii producator
Daniéle Ryman, Secrets of youth & beauty–aromatherapy for natural rejuvenation (2007)
Sue Clarke, Essential Chemistry for Aromatherapy, 2008